BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: Adóforradalom jön

Adóforradalmat helyezett kilátásba tegnapi nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

A leendő miniszterelnök ezzel kapcsolatosan ugyanakkor világossá tette, hogy a családi adózás bevezetésére 2011-ig várni kell, más módosításokra azonban már az idén sor kerül.

Az adók mellett Orbán Viktor a három legfontosabb feladat között említette a közbiztonság és a közrend megszilárdítását, valamint a bürokrácia elleni „harc” megkezdését. Nem kétséges, hogy a hamarosan – valószínűleg május 15-én – felálló Fidesz-kormány számára is elsődleges feladat lesz az államadósság, ennek érdekében pedig a költségvetési hiány leszorítása. Mint Orbán Viktor fogalmazott: jelen eladósodottságunk mellett nem lehet nulla hiánnyal működő költségvetést kialakítani.

Könnyen lehet azonban, hogy a hosszabb távon megtakarításokat jelentő reformok oltárán az új kormány feláldozza a 3,8 százalékos, kezdetek óta szkepszissel figyelt deficitcélt. Elemzők szerint a piacok, a nemzetközi szervezetek „belemennek” a hiánycél némi lazításába akkor, ha ez valóban együtt jár a mély reformokkal.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

A témáról szóló jegyzet itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.