BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gémesi: 3-3,5 milliárd forintot lehetne megspórolni az önkormányzati reformmal

Csaknem 3-3,5 milliárd forintot lehet azzal megtakarítani, ha valóban megfelezi a leendő kormány az önkormányzati képviselők létszámát – mondta az InfoRádiónak Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.

A választójogi törvény módosításával rövid időn belül csökkenthető az önkormányzati képviselők létszáma, ez a lépés azonban nem jelentene komoly megtakarítást – mondta az InfoRádiónak Gémesi György.

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke hozzátette: ma 14-15 milliárd forint a teljes önkormányzati képviselőállomány tiszteletdíja, így, ha felére csökkentenék a létszámot, legfeljebb 3-3,5 milliárd forintot lehetne megspórolni, hiszen az összeg másik felét a járulékok teszik ki.

Ez a megtakarítás a településeknél maradna - jegyezte meg a gödöllői polgármester, aki szerint e döntés egy, az általa vezetett méretű városnál évente 20-30 millió forintos megtakarítást eredményezne.

Gémesi György arról is beszélt: a szövetség azt javasolja az új kormánynak, hogy az önkormányzati választásokat a következőkben két parlamenti választás között rendezzék meg, mivel a tagok szerint már évente egy voksolás is megerőltető a választópolgárok számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.