BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Áfa újbóli megemelése: már hatalmi szóra van szükség - Merkelt felszólították

Egyre élesebb a koalíciós vita a hét elején elfogadott német takarékossági programmal kapcsolatosan; a kisebbik koalíciós partner, a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) szerdán közvetve Angela Merkel kancellárt, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökét szólította fel arra, hogy hatalmi szóval vessen véget a programban foglaltak - néhány konzervatív politikus által történt - megkérdőjelezésének.

A liberális párt parlamenti frakcióvezetője szerdai nyilatkozatában nyíltan utalt arra, hogy az FDP mindenekelőtt az adóemelésekre irányuló konzervatív követeléseket helyteleníti.

 "Azt várjuk a CDU legfelsőbb vezetőitől, hogy közösen képviselik azt a koncepciót, amelyet közösen dolgoztunk ki" - hangsúlyozta Birgit Homburger, utalva arra, hogy az adóemelés nem szerepelt abban.

A nyilatkozat annak nyomán hangzott el, hogy több konzervatív vezető felvetette a legmagasabb keresettel rendelkezők jövedelemadójának megemelését és az áfa újbóli megemelését is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.