BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mikor szüntetik meg a gazdaságok támogatási csomagjait?

Az Európai Unió arra szólította fel a legfejlettebb országokat tömörítő G20-ak klubját, hogy egyezzenek meg arról, mikor szüntetik meg a gazdaságaik támogatását célzó csomagokat. Ezt tartalmazza az a nyílt levél, amelyet Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke tett közzé a G20-ak hétvégi, kanadai csúcsértekezlete előtt.

Az EU szerint az ösztönző intézkedések koordinált felszámolása segítene helyreállítani a bizalmat és csökkenteni azt a kockázatot, amely egyes országokat hátrányos helyzetbe hoz.

Az EU azt is jelezte, hogy a G20-aknak újra fontolóra kellene venniük a bankok tranzakcióra globálisan kivetendő adó tervét. A BBC szerint ugyanakkor az EU-nak a gazdaságösztönző intézkedésekkel és a tranzakciókra kivetendő tervvel kapcsolatos indítványa várhatóan kemény ellenállásba ütközik majd a G20-ak legbefolyásosabb tagja, vagyis az Egyesült Államok részéről.

Barack Obama elnök már óvatosságra intette a tranzakciós adó bevezetését és a gazdaságösztönző intézkedések túl gyors leépítését illetően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.