BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Obama: A legfontosabb ismét munkát adni az amerikaiaknak

Obama amerikai elnök szerint első számú prioritása, hogy az amerikaiakat ismét munkához juttassa – jelentett ki az elnök országjáró körútján.

Szerdán a pittsburghi Carnegie Mellon Egyetemen elmondandó beszédében azt az eredményt ismerteti, amelyet egy évvel ezelőtt szorgalmazott a növekedés és prosperitás "új alapjának" építésében.

Bár több területen sikerült eredményeket elérnie, nem minden célkitűzését tudta eddig megvalósítani. A Wall Street-re vonatkozó szabályozás átfogó megreformálása elakadt a Kongresszusban, a törvényhozók azt remélik, hogy a végleges törvényt július 4-re az elnök elé terjesztik, az államadósság pedig 13 ezer milliárd dollárra szökött fel.

Obama azt állítja, a recesszió tette szükségessé az adósság rövid távú növelését. Az AP jelentése szerint tény, hogy az amerikai gazdaság növekszik, csakúgy, mint a munkahelyek száma. De maga az elnök is elismeri, az élénkülés még nem ért el mindenkihez. Közgazdászok szerint legalább öt évbe telhet, amíg az áprilisi 15,3 milliós munkanélküliség után visszaállítható a recesszió során megszűnt közel 8 millió munkahely. Az év végéig a munkanélküliségi ráta vélhetően 10 százalék közelében ingadozik majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.