BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ukrajna újabb részletet kap az IMF-től

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) közleményében tudatta, hogy folyósítja Ukrajna számára a következő hitelrészletet, 1,89 milliárd dollárt.

Az IMF a hitelnyújtást több feltételhez kötötte, ezek közt szerepel a lakossági gáz árának emelése, mely augusztusban 50 százalékos mértékben lép életbe, a költségvetési hiány lefaragása idén a tervezett 5,3 százalékos hiányt 4,99 százalékra csökkentették, illetve vállalták a nyugdíjreform végrehajtása.

Az ukrán kormány a szigorú feltételek ellenére is szeretné megállapodását meghosszabbítani a valutaalappal.  A hosszabbítást a következő 2,5 évre 15 milliárd dollár értékben szeretné elérni az ukrán kormány.

A most kiutalásra kerülő összegből 1 milliárd dollárt az állami költségvetés hiányának finanszírozására fordítja a kormány. A fennmaradó 890 millió dollárt pedig az Ukrán Nemzeti Bank valutatartalékaira kívánják fordítani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.