BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fitch: rendszerszintűvé vált az eurózóna válsága

Mára rendszerszintűvé vált az euróövezeti pénzügyi válság - hangzott el a Fitch Ratings által az euróövezet jövőjéről pénteken Londonban megrendezett szemináriumon.

Mára rendszerszintűvé vált az euróövezeti pénzügyi válság, és megjelentek olyan vélemények a piacon, hogy a valutaunió szétesésének csak az "Európai Egyesült Államok" megteremtésével lehet elejét venni. David Riley, a nemzetközi hitelminősítő szuverén adósbesorolásokért felelős igazgatója a citybeli rendezvényen kijelentette: a Fitch ez utóbbi nézettel nem feltétlenül ért egyet, és az euróövezet felbomlásának kockázatát továbbra is csekélynek tartja.

Ám az tény, hogy az euróövezeten belül jelentős makro-egyensúlytalanságok alakultak ki, és az egyes tagállamok versenyképessége is széttartó, semmint egymáshoz közelítő pályára került - hangsúlyozta a hitelminősítő igazgatója.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.