BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír a piacoknak a tengerentúlról

Az először munkanélküli segélyt igénylők száma a vártnál nagyobb mértékben nőtt a múlt héten az Egyesült Államokban. Azonban a piaci folyamatokat jobban mutató négyhetes átlag két éve nem látott alacsony szintre süllyedt.

Az illetékes hivatal által csütörtökön közzétett adatok szerint a múlt héten 18 ezer fővel többen igényeltek munkanélküli segélyt, így összesen 409 ezren nyújtottak be segélykérelmet. Ez kismértékben felülmúlja az elemzők által várt 400 ezer fős adatot.

Azonban a munkaerő-piac alakulását jobban jelző négyhetes mozgóátlag 3 ezerrel 391 ezerre csökkent. Ilyen alacsony az újonnan munkanélküli segélyért folyamodók négyhetes mozgóátlaga utoljára 2008 elején volt.

A tartósan munkanélküli segélyből élők száma is csökkent a munkaügyi tárca szerint. a december 25-i héten 47 ezer fővel kevesebben, 4,1 millióan részesültek munkanélküli segélyben az egy héttel korábbi adathoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.