BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán lebegteti, hogy tovább maradnak a válságadók

Orbán Viktor elmondta: a következő három évben a rendszerben maradnak a válságadók, melyek kivezetése a cégekkel tartott tárgyalások eredménye lehet.

A magyar gazdaságpolitika „immanens” részét képezik a következő három a válságadók – nyilatkozta Orbán Viktor, a norvég miniszterelnökkel, Jens Stoltenberggel tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

A következő három évben maradnak a válságadók – tette hozzá Orbán. A magyar miniszterelnök azt is kijelentette, hogy az adók kivezetése az érintett vállalatokkal tartott tárgyalások részét képezik – tudósít a Reuters.

Orbán megerősítette korábbi kijelentését, mely szerint ideiglenesen maradnak a különadók.

Orbán Viktor tavaly novemberben azt mondta: a jelenlegi helyzetet gyorsan, rövid távon csak különböző válságadókkal lehetett megoldani. Ezek megoldják a költségvetés, a közteherviselés gondjait 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben, de hosszabb távon nem ez a normális működése egy gazdaságnak - szögezte le.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.