BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Keddig szóljon, aki egyszerűsített adóbevallást szeretne!

Idén is lehet kérni, hogy az adóhatóság állapítsa meg, mennyit kell adóznunk a 2010-es jövedelmeink után. Legkésőbb jövő keddig adhatja be erre a kérelmet az, aki jogosult az egyszerűsített adóbevallásra.

Az egyszerűsített adóbevallást 2008 óta lehet kérni. Azoknak az adózóknak érdemes ezt tenni, akiknek kevés helyről van jövedelmük. Az adót a hivatal számolja ki a rendelkezésre álló információk alapján. Persze erre meg kell kérni az adóhivatalt, egy erre acélra szolgáló nyomtatványon.

Honyek Péter, az Nemzeti Adó-és Vámhivatal adóügyi szóvivője a Magyar Rádiónak elmondta: az egyszerűsített bevallást február 15-ig lehet kérni. Az adóhatóság a rendelkezésére álló információk, kifizetők, munkáltatók bevallásai alapján elkészít egy előre kitöltött bevallást, azt elküldi az adózónak, és ha a magánszemély ezzel egyetért, aláírja és visszaküldi.

Ebben a hónapban van egy másik határidő is: február 25-ig az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek is el kell készíteniük bevallásaikat, és be kell fizetniük adójukat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.