BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új EU-csomag Görögország megsegítésére?

Az Európai Bizottság athéni főképviselője nem zárta ki, hogy újabb intézkedésekkel enyhítenek Görögország makacs adósságproblémáin.

Panos Karvounis egy görög lapnak adott interjúban elmondta, hogy a görög adósság elemzését az EU, az IMF és az Európai Központi Bank a kilábalási terv következő, májusi felülvizsgálatánál fogja elvégezni. A felülvizsgálat eredménye lehet a pénzügyi talpraállás tervezetében megfogalmazott intézkedések átdolgozása.

A 110 millió eurós, 3 évre szóló mentőcsomag feltételeként a görög kormány széleskörű privatizációt, az állami vagyon eladását vállalata 2012 és 2015 között, ám elemzők attól tartanak, hogy ez nem lesz elégséges, teret adva olyan spekulációknak, amelyek szerint kilátásban van az adósság átstrukturálása.

A 340 millió eurós adósságheggyel küszködő Görögoszág idegesen reagált a pletykákra, amelyek szerint az ország fizetési könnyítéseket szeretne elérni a hitelezőitől.

A tízéves görög államkötvények hozama 14 százalék fölé emelkedett, az eurozóna létrehozása óta nem volt ilyen magasan, ami komoly kétségeket ébreszt, hogy Athén képes-e stabilizálni pénzügyeit.

A görög pénzügyminiszter kitart amellett, hogy képesek kezelni a helyzetet, és a jövő év elején a mostani túlzott kamatok ellenére is szeretnének visszatérni a piaci finanszírozáshoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.