BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Matolcsy: Demokratikus volt a magánpénztárakról szóló döntés

Külső és belső kockázata is van a Széll Kálmán Tervben a következő évekre vázolt 3 százalék alatti hiány tarthatóságának - mondta Matolcsy György.

A nemzetgazdasági miniszter a parlament számvevőszéki és gazdasági bizottságában a külső kockázatokról mondta: nem tudni, hogy a görög, a portugál és ír válság elérnek-e más országokat is. Közölte: a deficitpálya belső kockázata az, hogy milyen eréllyel, határozottsággal hatják végre a programokat. Úgy fogalmazott: itt kisebb a kockázat.

Matolcsy György igazságosnak nevezte az új, egykulcsos adórendszert, jó és demokratikus döntésnek a magánnyugdíj-pénztári befizetésekkel kapcsolatos lépést. Úgy vélte, akik az állami nyugdíjrendszert vállalták, azok azt a bizalmukkal tüntették ki.

A miniszter szerint óriási gazdasági hiba és erkölcstelen lépés volt 1998-ban a kötelező magánnyugdíj-pénztári rendszer bevezetése, mert az államtól vettek el forrást, és teremtettek ezzel bizonytalanságot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.