BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A csőd szélén - Elképesztő mértékű lefaragásra készül az USA

Tíz év, 4000 milliárd költségvetési hiánycsökkentés – ez a tétje azoknak a tárgyalásoknak, amelyeket az amerikai törvényhozók képviselői folytatnak Joe Biden alelnök vezetésével.

E nélkül ugyanis esély sincs arra, hogy a törvényhozás megszavazza a jelenleg 14 300 milliárd dolláros adósságplafon megemelését, emiatt nem tudna hitelt felvenni a kormány, s emiatt nem tudná teljesíteni a kötelezettségeit augusztus 2-ától.

Emellett hitelminősítők leminősítéssel fenyegetnek. Mindez akár ismét recesszióba sodorhatja az országot. Ráadásul egyes vélemények szerint a 4000 milliárdos lefaragás sem elegendő, mivel az államadósság 25 000 milliárdra nőhet.

A legnagyobb akadály a büdzséhiány mérséklésének az útjában az, hogy nem tudnak megegyezni ennek módjáról. A republikánusok ellenzik az adóemeléseket, a demokraták ugyanakkor elutasítják az egészségügyi kiadások lefaragását a nyugdíjasok számára. A törvényi hiányplafon megemelését egyes demokrata körök legfeljebb fél évre engedélyeznék. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.