BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hogy alakul a magyar alapkamat? - Londonban sem tudják

Továbbra is eltérő előrejelzéseket adnak a magyar jegybank várható távlati kamatpályájáról londoni felzárkózó piaci elemzők, akiknek csütörtöki helyzetértékeléseiben kamattartási és kamatcsökkentési prognózisok egyaránt szerepelnek.

Az enyhítést valószínűsítők közé tartoznak a Capital Economics - az egyik vezető citybeli pénzügyi-gazdasági előrejelző központ - elemzői, akik szerint Magyarországon jövőre fél százalékpontos kamatcsökkentésre nyílik lehetőség.

A 4cast nevű londoni pénzügyi elemző cég csütörtöki értékelése szerint ugyanakkor az MNB jelenleg ismét két tényezőre, az inflációra és a kockázatkerülési hajlamra is figyel, és ezek alapján "egyértelműen szűkül" a mozgástér a pénzügypolitikai enyhítésre.

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni elemzőinek csütörtöki előrejelzése szerint a továbbra is bizonytalan nyersanyagár-kilátások miatt a vártnál sokkal lassabb májusi infláció sem lesz elég a monetáris tanács alapállásának megváltoztatásához.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.