BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A korábbinál is borúlátóbb a Fitch

A Fitch Ratings jelentősen rontotta az idei és a következő két évre adott világgazdasági növekedési előrejelzését hétfőn Londonban kiadott negyedéves összeállításában.

A legnagyobb európai hitelminősítő az átfogó elemzésben közölte, hogy 2011 egészére az előző, júniusi globális prognózisában szereplő 3,1 százalék helyett már csak 2,6 százalékos GDP-növekedést vár a világgazdaságban. A Fitch Ratings londoni elemzői 2012-re szóló növekedési becslésüket 3,4 százalékról 2,7 százalékra, 2013-ra érvényes globális előrejelzésüket szintén 3,4 százalékról 3,1 százalékra csökkentették.

A ház a negatív módosításokat azzal indokolta, hogy az idei második negyedév "számottevően gyengébb" volt a várakozásainál, a legnagyobb fejlett ipari gazdaságok növekedése "2009 óta nem látott ütemben fulladt le".

A hitelminősítő londoni elemzői közölték: jóllehet alapeseti forgatókönyvükben nem jósolnak kettős mélypontú világgazdasági recessziót, ennek esélye azonban most már "jóval az előrejelzési hibahatáron belül van".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.