BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fantasztikusan sikerült az olasz aukció – Zuhantak a hozamok

Olaszország minden probléma nélkül euró milliárdokat gyűjtött be a befektetőktől – közölte a római pénzügyminisztérium szerdán.

A hathónapos államkötvény-aukción ugyanis kilencmilliárd euró bevételre tudott szert tennie. Az átlagos hozam pedig 3,251 százalék volt, fele akkora, mint november végén. Akkor ugyanis 6,5 százalék volt a kamatláb, a legmagasabb az euró bevezetése óta.

Az alacsonyabb hozam ellenére az érdeklődés jó volt. Az olasz állam akár 15,2 milliárd euró bevételre is szert tehetett volna, ugyanis olyan magasak voltak a befektetők ajánlatai. Az aukció az eladásra felkínált államkötvényeket  most 1,7-szeresen jegyezték túl, novemberben csak 1,5-szörösen.

A római pénzügyminisztérium szerint további 1,733 milliárd euró bevételt hozott a két évre szóló államkötvények árverése. Itt a kamatláb 7,8-ról 4,85 százalékra csökkent. A piacok megkönnyebbülten reagáltak a szerencsés aukcióra. A német DAX német részvényindex pluszba fordult, az euró kurzusa pedig napi csúcsra emelkedett.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.