BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jövőre még tovább romolhatnak a hitelhez jutás lehetőségei

Vissza kell szerezni a piacok bizalmát, a kormányzásnak kiszámíthatóvá kell válnia – vélekedtek egyöntetűen a GKI Újratervezés című konferenciáján részt vevő szakértők.

A kilátások aggasztóak, Európa gondjai igen negatívan érintik a magyar gazdaságot, jövőre még tovább romolhatnak a hitelhez jutás lehetőségei. Az államadósság – amely miatt most is büntetőpadon van Magyarország – tovább emelkedhet a prognózisok szerint. Ilyen helyzetben nem is volt más lehetőség, mint a nemzetközi szervezetekhez fordulni.

Ezzel kapcsolatban arra hívták fel a figyelmet a konferencia résztvevői, hogy az Európai Unió bizonyos tételeknél merevebb tárgyalópartner lehet a Valutaalapnál. Továbbra is a szerkezeti átalakításokat várják a közgazdászok, azok végrehajtása ugyanis látványosan lelassult az utóbbi időben.

Béren kívüli juttatásokkal célszerű az alkalmazottak jövedelmének csökkenését ellensúlyozni, mert azok terhe sokkal kisebb a bérekénél – mondta Világgazdaság tegnapi konferenciáján Vadász Iván. Az adótanácsadó kamara elnöke azt is javasolja, hogy a vállalkozók minél nagyobb összeget juttassanak alkalmazottaiknak a végtörlesztésre irányuló támogatásként vagy munkaadói hitelként, mert azokat semmilyen járulék vagy adó nem terheli.

További részletek a pénteki Világgazdaságban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.