BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyobb görög pardon?

Görögország a magánhitelezőkkel szemben fennálló adósság felének elengedése esetén sem lesz képes fenntartható szintre csökkenteni adósságát a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint.

Az ügyet jól ismerő két IMF-tisztviselő azzal indokolta ezt a véleményt, hogy romlottak az ország gazdasági kilátásai. Elmondták: az IMF szakértői már dolgoznak egy új prognózison, amely rosszabb, mint a korábbi előrejelzés.
Az IMF tisztségviselői szerint az új prognózisra való tekintettel a görög adósságállomány fenntarthatóságára vonatkozó elemzés már nem érvényes, vagy még nagyobb adósságleírásra, vagy pótlólagos európai pénzügyi támogatásra van szükség.

A pénzintézetek hetek óta tárgyalnak Athénnal az adósság átstrukturálásáról. Az előzetes megállapodás szerint az általuk birtokolt kötvényállomány 50 százalékát írnák le készpénzért és újabb kötvényekért cserébe, így 100 milliárd euróval csökkenne a 350 milliárdos adósság.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.