BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Egyesült Államok több külkereskedelmi szakembert küld Oroszországba

Az Egyesült Államok az export növelése érdekében átszervezi külkereskedelmi hálózatát: egyes nagykövetségein bezárják a külkereskedelmi részlegeket, másutt erősítik - írja a The Moscow Times(TMT) hétfői száma.

Oroszországba azért küldenek a nagykövetségre több külkereskedelmi szakembert, hogy segítséget nyújtsanak az amerikai cégeknek további üzletek megkötése végett. Ennek keretében várhatólag növelik az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségén és a szentpétervári konzulátuson dolgozó kereskedelmi szakemberek számát. Vélhetően kereskedelmi részleg létesül a jekatyerinburgi amerikai konzulátuson is.

A TMT szerint az amerikai kereskedelmi minisztérium keretében működő kereskedelmi szolgálat a 2011. szeptember 30-val zárult költségvetési évben 177 amerikai vállalatnak nyújtott segítséget ahhoz, hogy megjelenjenek az orosz piacon vagy növeljék ottani eladásaikat. Ez a szám az előző költségvetési évben még 155 volt - idézett a TMT egy meg nem nevezett forrást

Az átszervezés keretében - írja a TMT - az  export növelése érdekében dolgozó amerikai nagykövetségi kereskedelmi szakembereket Algriából, Ecuadorból, Kazahsztánból, Libiából, Szenegálból.

Svájcból és Venezuelából átirányítják az olyan piacokra, mint Kína, Brazília, Mexikó, Törökország, India és Dél-Afrika. "A cél annak biztosítása, hogy az amerikai vállalatok megkapják azt a támogatást, amelyre szükségük van azokon a piacokon, amelyek a legnagyobb lehetőséget kinálják az amerikai export részre" - hangoztatta Thomas Moore, amerikai kereskedelmi miniszter-helyettes.

Az amerikai nagykövetségeken bekövetkező személyi változtatások segítséget nyújtanak Obama elnök azon kampányához, hogy az Egyesült Államok exportjának értéke a 2009-ben mért 1,57 trillió dollárról 2015-re 3,14 dollárra növekedjék - idézte az amerikai kereskedelmi  minisztériumot a The Moscow Times.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.