BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősebb autógyártás, zsugorodó ipar

Áprilisban az egy évvel korábbihoz képest 3,1 százalékkal zsugorodott a magyar ipar annak ellenére, hogy a járműgyártás kategóriában több mint 20 százalékkal nőtt a volumen. Márciushoz viszonyítva – a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított adatok szerint – 2,4 százalékkal esett vissza a termelés.

A híradástechnikai eszközök és az elektronikus fogyasztási cikkek gyártásában az év negyedik hónapja 25 százalékot meghaladó éves visszaesést hozott, amit a számítógépek és perifériás egységek gyártásában elért közel 50 százalékos éves növekedés sem tudott ellensúlyozni.

A közútigépjármű-gyártásban a KSH adatai szerint 20,2 százalékkal nőtt a termelés éves szinten, amiben a március végén elindított kecskeméti Mercedes-gyár hatása is tetten érhető lehet. A képet valamelyest árnyalja, hogy ugyanebben a kategóriában februárban nagyobb, 22,2 százalékos éves bővülést regisztráltak.

Az ipari export áprilisban 3,4 százalékkal csökkent 2011 áprilisához képest. Ez összhangban van a KSH előzetes külkereskedelmi forgalmi adataival, amelyek szerint az (euróban számított) teljes export az év negyedik hónapjában 3,9 százalékkal esett vissza. További részletek a mai Világgazdaságban

Világgazdaság Online-->

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.