BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír érkezett a tengerentúlról

176 ezer új munkahely jött létre az USA-ban az ADP szerint, és csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma is. Ez előre vetíti, hogy a Munkaügyi Minisztérium holnap kedvező munkanélküliségi statisztikát közöl.

Az ADP adatai szerint júniusban 176 ezer munkahely jött létre az Egyesült Államok magánszektorában. Közgazdászok csupán 100 ezer új munkahelyre számítottak az USA-ban. A májusi adatot pedig felülvizsgálták, és 136 ezerre módosították a korábbi 133 ezerről.

Ez előre vetíti azt, hogy a holnapi „nonfarm-payroll”, vagyis a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak adata is kedvező lesz júniusban, miután a májusi 69 ezres adat kiábrándító volt. Elemzők szerint egy hónap alatt 100 ezerrel több embert foglalkoztatnak az Egyesült Államokban.

Meredeken csökkent az első ízben munkanélküli segélyt kérők száma is. Az előző héten 14 ezerrel, 374 ezerre mérséklődött a számuk. Ez másfél hónapja a legalacsonyabb szint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.