BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szociális robbanástól tart az EP elnöke

A szociális robbanás veszélyére figyelmeztetett Európában a fiatalkorúak körében megfigyelhető magas munkanélküliség következményeként az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz.

A Spanyolországban bekövetkezett események azt mutatják, hogy Európában fennáll egy szociális robbanás veszélye a fiatalkorúak körében tapasztalható magas munkanélküliség következményeként.

A szociális robbanás megakadályozására „új európai programok szükségesek nagyszámú munkahely-létesítésére e generáció részére”. A múlt héten csütörtökön több százezer ember tüntetett Spanyolország több mint 80 városában a költségvetési deficit csökkentését és az adóemelést célzó legújabb csomagterv ellen. Több helyen heves összecsapások voltak.

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) adatai szerint az eurózónában jelenleg 4,5 millió ember munkahelye forog veszélyben, ha ezen országok kormányai nem tesznek konkrét lépéseket újabb munkahelyek teremtésére. Az eurózónában jelenleg több mint hárommillió, 15-24 év közötti fiatalnak nincs munkája.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.