BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Németországnak le kell mondania svájci adócsalóiról

Nincs esély újratárgyalni a megbukott német-svájci megállapodást az adócsalók földerítésére - mondta a német pénzügyminiszter, Wolfgang Schäuble a hétvégén.

A német és a svájci kormány tavaly aláírt egy szerződést azzal a céllal, hogy a svájci bankszámlákból ki lehessen gereblyézni a német adóelkerülőket és adócsalókat, azonban a német parlament felsőházában az ellenzék hiányosnak tartotta és elutasította az egyezményt, amely így kútba esett.

A szociáldemokrata és a zöldpárti ellenzék azt kifogásolta, hogy a megállapodás csak a jövőre vonatkozik, és a múltbéli csalások mentesülnek.

Ám "Svájc mint jogállam nem változtathatja meg törvényeit visszamenő hatállyal", ezért nincs esély kétoldalú megállapodásra - idézte a német pénzügyminisztert a Bild am Sonntag című lap a hét végén.

A német kormány célja most már egy általános szabály minden tőkejövedelemre, teljes információcserével európai szinten - mondta Schäuble.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.