BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor a minimálbér megadóztatásával dicsekszik

Orbán Viktor miniszterelnök a Fókuszban a nemzeti érdek című budapesti konferencián a kormány érdemei között sorolta, hogy 1,8 millió adózó helyett most már 4 millióan fizetnek adót. A miniszterelnök azt azonban nem említette, hogy az egykulcsos szja bevezetésével megadóztatták a minimálbért.

A miniszterelnök úgy látja, jó intézkedés az egykulcsos személyi jövedelemadó, amely egységesen 16 százalék lett. Szerinte nem lehetetlen az egy számjegyű személyi jövedelemadó bevezetése Magyarországon.

A kormányfő Európa egyik legígéretesebb gazdaságának nevezte a magyart. Kormánya elmúlt három évének gazdaságpolitikai intézkedéseit értékelve Orbán Viktor azt mondta: a kabinet talpra állította a gazdaságot, mindent megtett azért, hogy Magyarország ne más pénzén éljen, hanem a sajátján. Ezért "rendben lezártuk" az együttműködést a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), "hazamentek, mi pedig maradtunk" - fogalmazott. Úgy összegzett: "gatyába rázták a költségvetést", rekord alacsony a hiány, Magyarország pedig a piacról finanszírozza magát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.