BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A német export erőteljesen nőtt

A tengerentúli keresletnek köszönhetően Németország exportja idén áprilisban nőtt, a statisztikai hivatal jelentése szerint a növekedés 1,9 százalékos volt az előző hónaphoz képest.

A Reuters által megkérdezett közgazdászok korábban 0,2 százalékos bővülést vártak, miután márciusban az exportnövekedés 0,5 százalékos volt.  A német vállalatok 94,5 milliárd euró értékben adtak el termékeket külföldön.

Különösen jó üzleteket kötöttek Kínában és az Egyesült Államokban. A Die Welt című lap idézte a Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetségének prognózisát, amely szerint a gazdaság idén 2 százalékos exportnövekedéssel számol, a tavalyi 3,7 százalékos és az előző évi 7,8 százalékos növekedés után. Idén áprilisban az import 2,3 százalékkal bővült az előző hónaphoz képest, közgazdászok 0,5 százalékos növekedéssel számoltak. A német kereskedelmi mérlegen mindazonáltal 17,7 milliárd euró aktívum keletkezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.