BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin nem érti, hogy az orosz vállalkozók miért Görögországban fektetnek be

Vlagyimir Putyin elnök csodálkozásának adott hangot amiatt, hogy az orosz vállalkozók miért éppen Görögországban fektetik be a pénzüket, és nem az orosz régiókban. Az Itar-TASZSZ a Don menti Rosztovból keltezett jelentése szerint az orosz elnök kijelentette: "Meglepetéssel értesültem arról, hogy a közelmúltban jelentős (orosz) tőkebefektetések történtek Görögországban.

"Görögország szép ország, nagyon közel áll hozzánk szellemileg, de azt is tudjuk, hogy óriási gazdasági és pénzügyi problémákkal küszködik" - folytatta Putyin Rosztovban, egy gazdasági konferencián.

"Ha a vállalkozók egyértelműen ilyen problematikus országot választanak befektetésre, mellőzve a rosztovi régiót, akkor felvetődik a kérdés: mi hiányzik nálunk?" – tette fel a kérdést Putyin. Feltételezte, hogy a játékszabályok gyakori változtatása a probléma gyökere. Kiemelte, hogy Rosztov térségében különösen a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén dolgozók panaszkodnak többek között a bürokratikus akadályokra, a hitelekre felszámított igen magas kamatokra.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.