BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adómentesen juttatható a bölcsődei szolgáltatás

Szülés után a munkába visszatérés időpontja több szempontból is mérlegelés tárgyát képezi. Az egyik, manapság legfontosabb négy betűs szempont a pénz. Mind a munkavállalók, mind a munkáltatók jó, ha tisztában vannak azzal, hogy a nem elhanyagolható költségtényezőt jelentő bölcsődei szolgáltatások díját a munkáltatók adómentesen átvállalhatják – hívja fel a figyelmet Lambert Zoltán, a WTS Klient Adótanácsadó Kft. partnere.

Ez az adómentesség a juttatott bevétel nem pénzbeli formájára vonatkozik. Az említett törvény értelmében nem pénzben megszerzett bevételnek minősül különösen az elengedett, átvállalt tartozás, a magánszemély helyett teljesített kiadás, befizetés. A társasági adóról és osztalékadóról szóló törvény rendelkezései alapján ugyanis az adózó által a vele munkaviszonyban álló magánszemély, illetve azok közeli hozzátartozója részére személyi jellegű egyéb kifizetésként elszámolt összeg a vállalkozási tevékenység érdekében felmerülő költségként, ráfordításként elszámolható.

Ennek értelmében a munkáltató nevére kiállított számla alapján a munkáltató adómentesen adhat juttatást a munkavállaló, vagy a gyermek másik szülője részére. Hasonló szabályozást az óvodai és iskolai ellátásra vonatkozóan is biztosan szívesen látnának az adóalanyok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.