BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

EU-USA-megállapodás: elbukjuk a főpróbát?

Ha az EU és Kanada közt tervezett szabadkereskedelmi egyezményt elutasítják, "akkor az Egyesült Államokkal való egyezménynek is vége van" - mondta egy EU-s diplomata.  A Süddeutsche Zeitung értesülése szerint német diplomaták Brüsszelben jelezték, hogy a német kormány nem tudja aláírni a szabadkereskedelmi egyezményt Kanadával. Németország ugyan elvileg kész az egyezményt szeptemberben parafálni, de "problematikusnak" tartja a befektetők jogi védelméről szóló fejeztetet.

A bajor lap szerint a külföldi cégek túlságosan nagy hatalmat kapnának. Mindenesetre az európai tárgyaló partnerek az Egyesült Államokkal kötendő szabadkereskedelmi egyezménynél szeptemberig várnak arra, hogy kiderüljön, van-e egyáltalán esély arra, hogy aláirják. Ugyanis ez annak függvénye, hogy a 28 EU-tagállam kormánya kész-e elfogadni a Kanadával megtárgyalt szabadkereskedemli egyezményt. A bajor lap az Európai Bizottság vezetését idézte, amely szerint "a Kanadával való szabadkereskedelmi egyezmény az Egyesült Államokkal kötendő hasonló egyezmény próbája".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.