BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymilliárd dollárt költ közép-kelet-európai befektetésekre a Kína

Egymilliárd dollárt költ közép-kelet-európai befektetésekre a China Export Import Bank egy közös regionális és kínai alapon keresztül - szerepelt az alap igazgatását segítő CEE Equity Partners tanácsadócég által az MTI-hez eljutatott közleményben.

Az egymilliárd dolláros befektetést a China Exim elnöke jelentette be a héten belgrádi látogatása során. A 2012-ben létrehozott alap eddig 500 millió dollárral gazdálkodhatott, amelyet szintén a kínai banktól származott.

Az alap 16 országban akar projekteket finanszírozni a közép-kelet-európai régióban, az érintett országok között található Magyarország is.

Az egymilliárd dolláros összeget elsősorban az energetikai, a telekommunikációs szektorban és a feldolgozóiparban futó projektek finanszírozására akarja használni az alap, de emellett infrastrukturális fejlesztéseket is szeretnének megvalósítani belőle.

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.