BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkentek a külföldi tőkeberuházások Romániában

Tavaly az első tizenegy hónapban 11 százalékkal, 2,122 milliárd euróra csökkentek Romániában a közvetlen külföldi tőkeberuházások - közölte kedden a román központi bank.

2013 hasonló időszakában a külföldi tőkeberuházások értéke 2,39 milliárd euró volt. Annak ellenére jegyeztek csökkenést 2014-ben, hogy novemberben 531 millió euró áramlott a román gazdaságba, ami havi bontásban a legnagyobb értéknek számít a január-november időszakban. A második legjobb hónapnak a május számít 306 millió euróval.

2013-ban a közvetlen külföldi tőkeberuházások értéke csaknem 27 százalékkal, 2,71 milliárd euróra nőtt az előző évhez képest, ami az elmúlt négy év csúcsának számított. A gazdasági válság kezdete, vagyis 2008 óta az első enyhe növekedést 2012-ben jegyezték Romániában a külföldi tőkeberuházások esetében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.