BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az import élénkülésével számolnak az elemzők

Továbbra is kiemelkedően magas a hazai külkereskedelem többlete az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik az import élénkülésére számítanak az idén.

Ürmössy Gergely, az Erste Bank vezető elemzője a külkereskedelem tavalyi egész évi adatai alapján arra hívta fel a figyelmet, hogy a magas külkereskedelmi többletben továbbra is nagy szerepe van a hazai járműiparnak, ugyanakkor a korábbi két-három évtől eltérően tavaly voltak olyan hónapok, amikor az import növekedési üteme jelentősen meghaladta az exportét.

Németh Dávid, a K&H vezető elemzője elmondta: az importot a beruházások és a háztartások fogyasztásának élénkülése növelte. A szakember ebben az évben a behozatal növekedési ütemének emelkedésére számít, de az szerinte nem fog érdemben elszakadni a kivitel növekedési ütemétől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.