BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Gábor: Az szja-csökkentés 110-120 milliárdot hagy a családoknál

A személyi jövedelemadó kulcsának 16-ról 15 százalékra csökkentése 110-120 milliárd forintot hagy a családoknál - hangsúlyozta Orbán Gábor, a nemzetgazdasági tárca államtitkára az adózással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában, szombaton az Országgyűlésben.

Orbán Gábor a változtatásokat ismertetve elmondta: 2016. január 1-jétől az 5 százalékos áfakulcsot kiterjesztik a sertés tőkehúsok értékesítésére is.

Expozéjában kitért arra: az adócsökkentés a közművezetékek adójában is érvényre jut. A javaslat értelmében az új nyomvonalon lefektetett közművezetékek után öt éven át nem kell közműadót fizetni. Közlése szerint javaslatot tesznek arra, hogy a dohányipari vállalkozások egészségügyi hozzájárulása folyamatosan fizetendő közteherré alakuljon át.  

Az előterjesztés alapján 2016. január 1-jétől a játékkaszinók játékadójának 3 százaléka játékosvédelmi és karitatív célra lenne fordítható - mondta Orbán Gábor.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.