BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Döntő jelentőségű ülést kezdett az Eurogroup a görög adósság ügyében

A görög fizetési válság szempontjából döntő jelentőségű tanácskozást kezdett csütörtök délután Luxembourgban az Eurogroup, az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek testülete.

A testület elnöke, Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter az ülésre érkezve azt mondta az újságíróknak, hogy most Görögországnak kellene új ajánlatokat tennie a hitelezőkkel való megállapodás érdekében. Dijsselbloem szerint a nyakig eladósodott országnak olyan kötelezettségeket kellene vállalnia, amelyek hiteles, pénzügyileg fenntartható kiutat mutathatnak a helyzetből. Ezen a mostani ülésen azonban csekély a megállapodás esélye - vélekedett az eurócsoport elnöke.

Az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap június végi végső határidőt szabott az  Athén és hitelezői közötti megállapodásra az ország fizetőképességének fenntartását biztosító intézkedésekről

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.