BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmasat nyer Irán a szankciók feloldásán

Irán csaknem 33 milliárd dollár, külföldi bankokban zárolt aktívájához férhet hozzá az atomprogramja miatt évekkel ezelőtt elrendelt szankciók feloldása hatására.

Az iráni jegybank vezetője szerint a szankciófeloldás következtében 32,6 milliárd dollárnyi iráni aktíva válik elérhetővé, ebből 28,1 milliárd a jegybanké, további 4,5 milliárd dollár más iráni kormányintézményeké.


Az iráni illetékes arról is beszámolt, hogy 7-10 napon belül a jegybank és az iráni bankok csatlakozhatnak a belgiumi központú SWIFT-hez, amely a legnagyobb nemzetközi bankközi fizetési rendszer.

Tegnap jelentette be a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség IEA), hogy Teherán eleget tett a nagyhatalmakkal tavaly nyáron kötött nukleáris megállapodásban foglalt kötelezettségeinek. Ennek hatására az Európai Unió teljes mértékben, az Egyesült Államok pedig részben feloldotta az Irán elleni szankciókat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.