BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább tart az orosz mélyrepülés

Decemberben éves szinten 3,5 százalékkal csökkent Oroszország GDP-je.

Decemberben éves szinten 3,5 százalékkal, novemberhez képest pedig 0,1 százalékkal csökkent Oroszország GDP-je - közölte az orosz gazdasági miniszter. Alekszej Uljukajev szerint azonban a "legközelebbi jövőben" megáll a gazdaság hanyatlása, és beindul a növekedés.

Az orosz jegybank azt prognosztizálja, hogy a GDP az első negyedévben éves összevetésben további 2,5 százalékkal zsugorodik, miután a múlt év egészében előzetes adatok szerint 3,7 százalékkal csökkent. Elemzők úgy gondolják, hogy az idén még kevés esély van a gazdasági növekedés beindítására. Az olaj az utóbbi napokban drágult ugyan, de a piac nem szilárdult meg, és a jelenlegi 35 dolláros olajár messze elmarad az orosz költségvetés igényétől, amely becslések szerint legalább hordónként 60 dollár.

A Moszkvában tárgyaló Ali Akbar Velajati csütörtökön közölte, hogy Oroszorszag és Irán között 40 milliárd dollár értékben születtek megállapodások az utóbbi hónapokban. Irán legfőbb vallási vezetőjének első számú gazdasági tanácsadója szerint a szerződéseket parafálták, és nyitva áll az út a megvalósításuk előtt. Irán orosz hitel iránt is érdeklődik energetikai berendezések vásárlására és vasútépítési programokra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.