BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felpörgött a magyar külkereskedelem

Az export euróban számított értéke 8,0, az importé 7,4 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

Idén februárban az export euróban számított értéke 8,0, az importé 7,4 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva - közölte a KSH. A külkereskedelmi mérleg aktívuma 112 millió euróval emelkedett. Az év első két hónapjában a kivitel euróértéke 4,6, a behozatalé 5,7 százalékkal bővült.

Februárban a kivitel értéke 7,8 milliárd eurót, a behozatalé 6,8 milliárd eurót tett ki, így a külkereskedelmi mérleg aktívuma 979 millió euró volt. A kivitel 80, a behozatal 79 százalékát az Európai Unió tagállamaival bonyolítottuk le.

Az év első két hóünapjában összesítve a kivitel értéke 14,6 milliárd euró, a behozatalé 13,1 milliárd euró 4098 milliárd forint), a külkereskedelmi mérleg aktívuma 1,5 milliárd euró volt. A tavalyi január-februárhoz képest a kivitel euróértéke 4,6, a behozatalé 5,7 százalékkal emelkedett, a külkereskedelmi mérleg többlete 62 millió euróval csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.