BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismerkedjünk az új szóval: élelmiszer-rezsicsökkentés

Százmilliárd forintba fog kerülni a kormány szerint az áfacsökkentés 2017-ben. Lázár János bemutatta a jövő évi költségvetés terveit.

“Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése lesz a 2017-es” - mondta Lázár János a Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: jövőre legfeljebb 2,5 százalékos lehet a költségvetési hiány, ezen kívül nullás lesz a költségvetés.

Az szja jövőre egységesen 15 százalékos lesz - ígérte Lázár. A tej, a tojás és a baromfihús áfája öt százalékra fog csökkenni. Főleg a nyugdíjasok járnak majd jól ezzel a miniszter szerint. A kenyér áfáját azonban nem csökkentik. Mindez az "élelmiszer-rezsicsökkentés" 100 milliárd forintba fog kerülni a kormány szerint. Csökkentik az internetszolgáltatás áfáját is, 18 százalékosra.

Megnövelik a gyerekek után járó családi adókedvezményt, ez 15 ezer forint lesz gyerekenként.

A csok-ra 100 milliárdos keretet hoznak létre - jelentette be Lázár János.

Megemelik a rendőrök és a katonák fizetését, bevezetik a mentősök és a NAV-tisztviselők életpályamodelljét - folytatta az ígéreteket. Az Emmi 100 milliárd forintot kap, hogy fejlesszék az egészségügyet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.