BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább nőtt a külkereskedelmi többletünk

Az export euróban számított értéke 5,0, az importé 1,3 százalékkal nőtt júniusban.

Az export euróban számított értéke 5,0, az importé 1,3 százalékkal nőtt júniusban az előző év azonos időszakához képest - közölte a KSH. A külkereskedelmi többlet 302 millió euróval bővült. Az év első hat hónapjában a kivitel euróértéke 3,5, a behozatalé 1,5 százalékkal emelkedett.

A kivitel értéke 8,5 milliárd eurót, a behozatalé 7,3 milliárd eurót tett ki, így a külkereskedelmi aktívum 1129 millió euró volt. A kivitel 79, a behozatal 78 százalékát az Európai Unió tagállamaival bonyolítottuk le.

2016 első félévében a kivitel értéke 46,7, a behozatalé 41,4 milliárd euró, a külkereskedelmi többlet 5,3 milliárd euró volt. Az egy évvel korábbihoz képest a kivitel euróértéke 3,5, a behozatalé 1,5 százalékkal nőtt, a külkereskedelmi aktívum 997 millió euróval bővült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.