BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymilliárd euró feletti a külkereskedelmi többletünk

Az export euróban számolt értéke 4,9, az importé 1,8 százalékkal nőtt júniusban az egy évvel korábbihoz viszonyítva

Júniusban az export euróban számolt értéke 4,9, az importé 1,8 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva, a kereskedelmi mérlegtöbblet 265 millióval, 1,112 milliárd euróra nőtt - jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.

A kivitel 0,1, a behozatal 0,5 százalékponttal nagyobb növekedést mutatott, mint az augusztus 5-én kiadott első becslésben, és emiatt 17 millióval kevesebb lett az aktívum is.

A gépek, szállítóeszközök exportja továbbra is átlagon felül, 8,0 százalékkal emelkedett, a feldolgozott termékeké 2,2 százalékkal, míg az élelmiszerkivitel 0,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Import oldalon is a gépek behozatala nőtt a legjobban, 6,7 százalékkal, a feldolgozott termékek és az élelmiszereké egyformán 3,4, százalékkal emelkedett, az energiaimport értéke 32,9 százalékkal csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.