BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína nekilódult

A vártnál nagyobb mértékben nőtt Kína ipari termelése az év első két hónapjában a nemzeti statisztikai hivatal kedden közzétett kimutatása szerint.

Január-februárban 6,3 százalékkal nőtt Kína ipari termelése az egy évvel korábbihoz képest, a decemberi 6,0 százalékos éves növekedési ütem után, szemben a 6,2 százalékos piaci várakozásokkal.

A statisztikai hivatal a bázishatás kiegyenlítése miatt tette közzé összevonva az első két havi ipari termelési adatot. A holdújévi szünnapok ugyanis az idén februárra, tavaly pedig januárra estek.

A kínai ipari termelés vártnál nagyobb növekedése jó hír a világgazdaságnak, főként, miután a távol-keleti óriás mérsékelte az idei évre várható növekedési előrejelzéseit.

Hat és fél százalékos GDP-növekedéssel a világ százötven országában boldog lenne a kormány, de Kínában 27 éve ez lesz a leggyengébb mutató. Már ha valóban meglesz az idén. És ha valóban annyi a reálnövekedés, mint amekkora adatot közöl a kínai statisztikai szolgálat. Bod Péter Ákos a témával kapcsolatban írt véleményét itt olvashatja!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.