BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz hír érkezett az Egyesült Államokból

Lassult a szolgáltatási és a feldolgozóipari ágazat teljesítményének növekedése az Egyesült Államokban áprilisban - az IHS Markit gazdaságkutató intézet pénteken közzétett előzetes adatai szerint.

A londoni székhelyű kutatóintézet azt közölte, hogy az amerikai szolgáltatási ágazat áprilisi beszerzésimenedzser-indexe 52,5 pontra gyengült a márciusi 52,8 pontról, az utóbbi 7 hónap legalacsonyabb szintjét elérve.

Az IHS Markit adatai szerint az Egyesült Államok feldolgozóiparának áprilisi beszerzésimenedzser-indexe 52,8 pontra gyengült a márciusi 53,3 pontról, ez 2016 szeptembere óta a legalacsonyabb érték, 7 havi mélypont.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett BMI 52,7 pontra gyengült áprilisban a márciusi 53,0 pontról, a 14. egymást követő hónapban állt a határvonalnak számító 50 pontos szint fölött, azonban így is az utóbbi 7 hónap legalacsonyabb szintjét érte el áprilisban.

Chris Williamson, a Markit vezető közgazdásza szerint a BMI-adatok azt mutatják, hogy az amerikai gazdaság mintegy 1,1 százalékkal bővül a második negyedévben éves szinten az első negyedéves 1,7 százalék után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.