BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmasat nőhet a magyar kivitel

A magyar export tavalyi rekordteljesítménye után folytatódnak a kedvező tendenciák, így reális esély van arra, hogy az idén 100 milliárd euróra nőjön a magyar kivitel.

„A magyar export tavalyi rekordteljesítménye után folytatódnak a kedvező tendenciák, így reális esély van arra, hogy az idén 100 milliárd euróra nőjön a magyar kivitel”- mondta Szép-Tüske Rita, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) külkereskedelmi főosztályának vezetője szerdán Budapesten, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferencia-sorozatának idei ötödik, az exportösztönzésről tartott rendezvényén.

A főosztályvezető kiemelte: a külgazdasági stratégia legfontosabb célja, hogy Magyarország minél több munkahelyet megtartson, illetve újakat teremtsen, és növelje a gazdaság versenyképességét. Rámutatott: a külgazdasági stratégia a nem európai piacokra is szeretne minél nagyobb mértékben összpontosítani, már látszanak a keleti és déli nyitás eredményei.

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke szerint a befektetésösztönzés közvetlenül az exportot is fejleszti, például a járműipar tavaly 2,4 milliárd euró működőtőkét vonzott, és a következő években együttesen több mint 8 ezer munkahelyet hoznak létre az ágazatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.