BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent az orosz ipari termelés

Novemberben éves és havi összevetésben is csökkent az orosz ipari termelés az ország statisztikai hivatalának pénteki közlése szerint.

Az orosz statisztikai hivatal pénteken közölte, hogy novemberben az ipari termelés éves szinten 3,6 százalékkal csökkent, októberhez képest pedig 0,2 százalékkal esett vissza. Novemberben éves összevetésben egyebek között a bányaipari termelés 1 százalékkal, a feldolgozóipari termelés 4,7 százalékkal, az áramtermelés pedig 6,4 százalékkal csökkent. Elemzők a novemberi ipari termelés 0,2 százalékos éves szintű növekedésére számítottak az októberi stagnálás után.

Oroszországban az idei első tizenegy hónapban 1,2 százalékkal nőtt ipari termelés, míg tavaly 1,3 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi 3,4 százalékos csökkenés után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.