BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassított az amerikai ipar novemberben

A vártnál kevésbé nőtt az Egyesült Államok ipari termelése novemberben, a bővülés üteme jelentősen lassult októberhez viszonyítva.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed pénteken azt közölte, hogy novemberben 0,2 százalékkal nőtt az ipari termelés. A termelést elsősorban az élénkítette, hogy a Nate hurrikán elvonulásával újraindult az olaj- és gáztermelés.

Szakértők a novemberi termelés 0,3 százalékos bővülésére számítottak, miután októberben 1,2 százalékos növekedést regisztráltak.

A Fed adatai szerint novemberben a bányaipari termelés 2 százalékkal esett, a feldolgozóipari termelés 0,2 százalékkal nőtt, a közüzemi termelés 1,9 százalékkal zuhant.

Az elmúlt 12 hónapban az amerikai ipari termelés 3,4 százalékkal nőtt. A termelőkapacitás kihasználtsága 77,1 százalékra emelkedett novemberben az októberi 77 százalékról. Elemzők jobb adatra, 77,2 százalékra számítottak novemberre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.