BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs megállapodás a minimálbér kérdésében

Egyelőre még nem született döntés a minimálbérről, a tárgyalások jövő héten kezdődnek a munkaadók és munkavállalók között – írja a Magyar Idők.

Továbbra sincs kormányzati álláspont a minimálbér és a garantált bérminimum emelésének jövő évi mértékéről, mivel a legalacsonyabb kötelező keresetekről először a munkaadói és munkavállalói érdekképviseleteknek kell tárgyalniuk – értesült kormányzati forrásokból a Magyar Idők.

A lap információi szerint a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fóruma október 9-én ül össze, ám ekkor is csak érintőlegesen kerülhet napirendre a minimálbérek kérdése, a tárgyalások pedig akár december elejéig is eltarthatnak.

Korábban a Világgazdaság szakszervezeti forrásokra hivatkozva azt írta, a minimálbér bruttó 150 ezer forintra, a garantált bérminimum 202 ezer forintra nőhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.