BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

35 milliárdos tőkebevonás a Boltnál

A befektetésből a cég további terjeszkedését finanszírozza.

Újabb, 100 millió euró (35 milliárd forint) értékű befektetési kört zárt a Bolt, a vezető európai utazási és szállítási platform. A befektetésből a vállalat tovább folytatja utazásszervező, mikromobilitási és ételszállító szolgáltatásainak terjesztését Európában és Afrikában. A Bolt személyszállítási mobilapplikációjával lépett a magyar piacra 2016-ban – előbb Budapesten, majd Debrecenben –, pár hete pedig elindította a Bolt Food ételházhozszállító szolgáltatását a magyar fővárosban.

A legújabb befektetés a Naya Capital Management-től érkezett, melyet Masroor Siddiqui alapított 2012-ben.

Az újabb körrel együtt a Bolt több mint 300 millió euró befektetéshez jutott eddig összesen.

A Bolt jelenleg több mint 150 európai és afrikai országban működteti személyszállítási szolgáltatását. Múlt hónapban felgyorsította a Bolt Food ételrendelési és házhozszállító alkalmazás terjesztését, amely így már 12 országban érhető el. Emellett számos országban elindította a Business Delivery terméket, amely a kiskereskedőket segítő, aznapi szállítást lehetővé tévő disztribúciós szolgáltatás.

A vállalat jelenleg taxi és étel házhozszállító szolgáltatásaival van jelen Budapesten, illetve taxiszolgáltatással Debrecenben.

A pár hete indult Bolt Food applikáción keresztül egyszerűen, pár kattintással, a mobileszközön belüli bankkártyás fizetéssel, minden esetben érintkezésmentesen lehet házhoz rendelni számos ismert étterem ételeit, illetve élelmiszer áruház online rendelt termékeit.

Fotó: AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Ma már közel 100 étterem és élelmiszerbolt kínálata érhető el az alkalmazásban. A vállalathoz eddig 800-an jelentkeztek futárnak, kiképzésük folyamatosan zajlik a következő hetekben. A Bolt Food ellenőrzött, szigorú egészségügyi és higiéniai protokollok mentén működik: minden futár rendszeresen fertőtlenített gépjárművel szállítja ki a megrendelt ételt, kizárólag érintkezésmentesen.

A járvány alatti kijárási és utazási korlátozások nem változtattak azon a trenden, hogy hosszú távon az emberek fokozatosan áttérnek a saját autó használatáról a környezetbarátabb megoldásokra, köztük az úgynevezett igény szerinti mobilitásra (on-demand mobility). A mostani befektetés tovább erősíti cégünket, és örülünk, hogy olyan befektető támogat minket, amelyik nem hisz a manapság a Szilícium-völgyben népszerű, pénzégető startup üzleti modelljében. Ehelyett az általunk követett, hatékonyságot és lokalizációt alapul vevő modellben bízik, ahogy én is abban hiszek, hogy ezek az on-demand iparág legfőbb előnyei. Ez a befektetés lehetővé teszi, hogy megfizethető utazást és szállítást biztosítsunk ügyfeleink millióinak, és jövedelemszerzési lehetőséget kínáljunk partnereinknek a járvány utáni nehéz időszakban

– mondta Markus Villig, a Bolt társalapítója és vezérigazgatója.

Örömmel fektettünk be a Boltba, hiszen Markus irányítása alatt a cég a szállítmányozási iparág egyik legversenyképesebb és leginnovatívabb szereplőjévé nőtte ki magát. Hiszünk abban, hogy a Bolt alapvető változást segít elő a felhasználók és a városi közlekedési infrastruktúra viszonyában. Valamint örömmel támogatjuk a cég hosszú távú terveinek megvalósítását

– mondta Masroor Siddiqui, a Naya Capital Management ügyvezető partnere.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.