Világszerte nem kevesebb, mint 89 százalékkal vetette vissza a járvány kitörése az éttermek forgalmát – derül ki az Aaron Allen & Associates cikkéből.
A tanácsadó cég kalkulációi szerint a világ éttermeinek 10 százalékát sodorta a megszűnés határára.
Ennek okai közt említi, a turizmus visszaesését, valamint azt, hogy azok, akik a járvány miatt rosszabb anyagi helyzetbe kerültek, elsőként az éttermi étkezésen spórolnak. A bevezetett szigorú higiéniai szabályok pedig plusz költségeket rónak a nem ritkán adóssággal küzdő éttermekre.
Legnagyobb mértékben az Egyesült Államokban esett vissza a vendéglátóipari egységek forgalma. Az újraindulást követően még nem sikerült a forgalmat a járvány előtti időszak szintjére visszaállítani.
Azokban az országokban, ahol a járvány viszonylag kis hatást gyakorolt és átálltak a házhoz szállításra az éttermek, ott könnyebben átvészelik a visszaesést. A későn reagáló, vagy gyengébb vállalatokat azonban továbbra is összeomlás fenyegeti.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.