BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gulyás: a Velencei-tó térségének tovább kell fejlődnie

2010 és 2019 között 79 százalékkal nőtt a Velencén és Agárdon eltöltött vendégéjszakák, 69 százalékkal pedig a vendégek száma.

A kormány célja, hogy a következő években a Velencei-tó és térsége továbbra is fejlődhessen – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Kápolnásnyéken a Velencei-tavi turisztikai évadnyitón, ahol második alkalommal adták át a Velencei-tóért díjat.

Gulyás Gergely kiemelte:

2010 és 2019 között 79 százalékkal nőtt a Velencén és Agárdon eltöltött vendégéjszakák, 69 százalékkal pedig a vendégek száma.

A tavalyi szezon adatai alapján elmondható, hogy 130 ezer ember nyaral a tónál – tette hozzá. Jelezte ugyanakkor, hogy az idei szezon a koronavírus-járvány miatt más lesz – ezt mutatja az is, hogy a turisztikai szezonnyitót a nyár közepén tartják – de az előttünk álló másfél hónap adatai erre az időszakra nézve rekordot jelenthetnek. Hangsúlyozta: az idén minden eddiginél többen nyaralnak majd itthon a magyarok, hiszen ez a legbiztonságosabb formája ma a kikapcsolódásnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.