BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az alkalmazottak bérének kétharmadát állja a kormány

A koronavírus-járvány terjedése miatt a brit kormány jövő héttől a vendéglátóhelyek átmeneti bezárásának elrendelését tervezi.

A brit kormány a jövő hónaptól megtéríti a koronavírus-járvány miatt bezárásra kötelezett cégek munka nélkül maradó, de el nem bocsátott alkalmazottai bérének kétharmadát – közölte pénteken Rishi Sunak pénzügyminiszter.

Rishi Sunak péntek este bejelentette:

a kormány a bezárásra kötelezett vállalatok alkalmazottainak bérük 67 százalékát november 1-től fizeti ki. A hat hónapra szóló kötelezettségvállalás havi 2100 font (825 ezer forint) munkabérig terjed.

Fotó: WIktor Szymanowicz/NurPhoto)

A Nagy-Britanniában ismét egyre gyorsabban terjedő koronavírus-fertőzések miatt a kormány sajtóértesülések szerint a jövő héttől – főleg a járvány jelenlegi gócának tekintett észak-angliai térségekben – a vendéglátóhelyek átmeneti bezárásának elrendelését tervezi.

Boris Johnson miniszterelnök várhatóan hétfőn ismerteti a járvány terjedésének megfékezését célzó intézkedéseket. Kormányforrásokból származó médiaértesülések szerint szerdától léphet életbe az éttermek, pubok, bárok bezárását elrendelő határozat az érintett országrészekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.