BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó Péter: Ez lesz Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása

Az SK Innovation több száz milliárd forintos beruházást hozz létre Magyarországon.

Ez lesz Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása – mondta el Szijjártó Péter a dél-koreai SK Innovation legújabb beruházásáról.

A vállalat Iváncsán építi meg harmadik magyarországi akkumulátorgyárát, és ezzel 2500 új munkahelyet teremt a Fejér megyei településen.

A külgazdasági és külügyminiszter közölte, lassan egy éve élünk együtt a vírussal. Most egy olyan fantasztikus sikert jelentek be, ami feledtetheti a velünk lévő nehézségeket – tette hozzá.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A miniszter elmondta, hogy „aki képes most beruházásokat vonzani, az képes lehet a munkahelyek megvédésére. Magyarország egy világraszóló győzelmet aratott, ez most a valaha volt legnagyobb zöldmezős beruházás. Az SK Innovation dél-koreai vállalat a világ egyik legjelentősebb akkumulátorgyára” – mondta a miniszter.

2,3 milliárd dollár (681 milliárd forint) a beruházás értéke, és Iváncsán épül fel a cég harmadik akkumulátorgyára, és ezzel 2500 új munkahely jön létre

– mondta Szijjártó Péter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.